Ga terug
+ servings
Lahmacun recept
Recept afdrukken
4 van 1 stem

Turkse pizza (Lahmacun) maken

Turkse pizza maken is een aardig bewerkelijk karweitje, maar niets is lekkerder dan zelfgemaakte Lahmacun. Dit is mijn recept dat iedereen kan uitvoeren.
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Rijstijd1 uur
Totale tijd2 uur
Gang: bijgerecht, lunch
Keuken: Turks
Trefwoord: fastfood friday, lahmacun, turkse pizza
Servings: 6 stuks

Equipment

  • elektrische mixer met deeghaken
  • hakmolentje of foodprocessor
  • koekenpan met deksel

Ingrediënten

Deeg

  • 300 g bloem
  • 1 zakje instant gist (7g)
  • 1/2 tl zout
  • 2 el olijfolie
  • 175 ml warm water

Gehaktmix

  • 200 g rundergehakt
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper (optioneel)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 tl korianderpoeder
  • snuf zout

Instructies

  • Begin met het maken van het deeg. Doe de bloem, gist, zout, olijfolie en het water in een kom en kneed dit met de keukenmachine tot een stevig, soepel deeg.
  • Vorm een bal van het deeg en leg deze in een licht ingevette kom. Dek af met plasticfolie en laat het deeg een uur op kamertemperatuur rijzen.
  • Doe ondertussen alle ingrediënten voor de gehaktmix in een hakmolen of foodprocessor en maal dit fijn tot puree/pasta.
  • Verdeel na het rijzen het deeg in 6 gelijke delen en vorm hier bolletjes van. Rol ieder bolletje deeg uit tot een dunne, ronde pizzabodem van 1-2mm dik.
  • Schep een flinke lepel van de gehaktmix op de pizzabodems en verdeel de mix met je vingers over het deeg.
  • Verwarm een droge koekenpan op het vuur en leg hier de Turkse pizza in. Leg het deksel op de pan en bak de pizza op laag vuur 5-7 minuten tot de onderkant licht verkleurd is en de gehaktmix gaar is geworden.
  • Leg de gebakken Turkse pizza's op een bord en pak deze in met een theedoek zodat de Turkse pizza's zacht worden en je ze kunt oprollen.
  • Verwerk de Turkse pizza naar smaak.