Ga terug
+ servings
Truffelpasta met biefstuk
Recept afdrukken
No ratings yet

Truffelpasta met biefstuk

Deze truffelpasta met biefstuk is zo eenvoudig om te maken maar echt een hit. Hoe simpeler de pasta, hoe lekkerder deze is. En met dit gerecht geldt dat zéker!
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: biefstuk, truffel, truffelpasta, truffeltapenade
Servings: 2 personen

Ingrediënten

  • 150 g spaghetti
  • 2 kogelbiefstukjes
  • 125 g spekblokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 el truffelolie
  • chilivlokken
  • Parmezaanse kaas
  • peper en zout

Instructies

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Dep de biefstukken droog met een vel keukenrol. Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak de biefstuk op hoog vuur 45 seconden per kant. Bestrooi ze tijdens het bakken met peper en zout.
  • Leg de biefstukken op een bord en dek af met aluminiumfolie. Laat rusten terwijl je de rest van het gerecht maakt.
  • Bak de spekblokjes in een droge pan knapperig.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn; voeg deze aan de spekblokjes toe. Bak mee tot de ui glazig wordt.
  • Voeg de gaargekookte spaghetti aan de spek, ui en knoflook toe en voeg de truffelolie en chilivlokken naar wens toe. Schep even goed om.
  • Snijd de biefstuk in reepjes en schep deze luchtig door de spaghetti.
  • Schep de truffelspaghetti met de biefstuk in diepe borden en serveer met Parmezaanse kaas.