Trifle met aardbeien & meringue
Een trifle hoor een beetje bij Kerst, vind je niet? Ik vind het een ideaal dessert om te maken, omdat het zich goed voor laat bereiden. Deze versie met aardbeien bevat vier héérlijke lagen.
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Opstijven3 uur uur
Totale tijd3 uur uur 35 minuten min
Gang: nagerecht
Keuken: Engels
Trefwoord: aardbeien trifle, kerstdessert, trifle
Servings: 6 -8 personen
trifle schaal
elektrische (hand)mixer
Aardbeien jelly
- 4 blaadjes gelatine
- 400 g diepvriesaardbeien
- 100 g kristalsuiker
- 200 ml fruitdrink met aardbeiensmaak
Vanilleroom
- 200 g Monchou
- 500 ml slagroom
- 50 g kristalsuiker
- 1 vanillestokje
En verder
- 200 g verse aardbeien - in stukjes
- meringue
Week de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water.
Doe de diepvriesaardbeien samen met de suiker en de fruitdrink in een pannetje en verwarm dit tot de suiker is gesmolten.
Knijp de gelatineblaadjes uit en roer deze door het aardbeienmengsel.
Schenk de aardbeienmix in de triflevorm en zet minimaal twee uur in de koelkast zodat de jelly laag kan opstijven.
Doe voor de vanilleroom de Monchou, slagroom, suiker en het vanillemerg in de kom van de keukenmachine en mix dit tot een luchtige room.
Schep de vanilleroom op de aardbeienjelly en strijk de bovenkant glad. Zet de trifle nogmaals een uur in de koelkast.
Verdeel vlak voor het serveren de verse aardbeien over de vanilleroom en maak af met meringue.