Tosti caprese
Voor een nog lekkerder tosti caprese gebruik je sneetjes bruin brood.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd5 minuten min
Totale tijd15 minuten min
Gang: brunch, lunch
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Bakken, caprese, recepten
Servings: 1 persoon
- rijpe tomaten - op kamertemperatuur
- goede kwaliteit mozzarella - geen light
- groene pesto
- verse basilicum
- 2 sneetjes bruin brood
Smeer één boterham in met een flinke laag pesto.
Snijd de mozzarella en tomaat in mooie plakken en begin met een laagje mozzarella op de met pesto besmeerde boterham en leg hier vervolgens de tomaat overheen.
Dek de tomaat af met wat blaadjes verse basilicum.
Leg de andere boterham er bovenop en gril de tosti onder een grill apparaat of bak hem in de koekenpan.
Tip: het is lekker als de kaas smelt, maar pas op dat je niet té lang bakt/grilt, hier wordt de mozzarella namelijk erg taai van.
Allergie tip: mocht je allergisch zijn voor noten en de pesto dus niet kunnen gebruiken kun je het brood ook insmeren met een teentje knoflook.