Ga terug
+ servings
tortillaquiche met tomaat feta
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Tortilla taart met tomaten & feta

Zin in een lichte maaltijd waar je niet ál te veel moeite aan hoeft te besteden? Deze tortilla taart met tomaten en feta is dankzij het gebruik van tortillawraps heel makkelijk om te maken en ideaal om te serveren met een groene salade.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd45 minuten
Totale tijd1 uur
Gang: hoofdgerecht, lunch
Keuken: Hollands
Trefwoord: gezond recept, makkelijke maaltijd, tortilaquiche, tortillataart, tortillawrap, volkoren wraps
Servings: 4 personen

Equipment

  • 1 springvorm (22cm)
  • 1 vel aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 3-4 volkoren tortillawraps
  • 3 eieren
  • 100 g cottage cheese
  • 250 g cherrytomaatjes - gehalveerd
  • 150 g feta - verkruimeld
  • 15 g verse basilicum
  • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht en vet de springvorm in.
  • Bekleed de bodem en de randen van de springvorm met de tortillawraps.
  • Doe de eieren en de cottage cheese in een kom en klop dit samen even goed op.
  • Voeg de cherrytomaatjes, feta, basilicum, Italiaanse kruiden, peper en zout toe en roer alles door.
  • Schenk de vulling op de tortillawraps in de springvorm.
  • Dek de springvorm af met aluminiumfolie en bak de taart 20 minuten in het midden van de oven.
  • Haal na 20 minuten het folie van de vorm en bak nog eens 25 minuten, tot de vulling van de tortillataart gaar is.