Tiramisu truffels
Deze tiramisu truffels zijn heerlijk als zoete snack voor een gezellig feestje. De smaak van tiramisu, maar dan in borrelhapjes vorm - daar kun je alleen maar blij van worden toch?
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Opstijven2 uur uur
Totale tijd2 uur uur 35 minuten min
Gang: borrelhapje, nagerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: bonbon, chocoladetruffels, tiramisu, tiramisu truffels, truffels, zoet hapje, zoete snack
Servings: 12 stuks
- 175 g lange vingers
- 150 g mascarpone
- 1 tl vanille-extract
- 1 el instant koffiepoeder
- 50 g poedersuiker
- 200 g witte chocolade
- cacaopoeder
Doe alle ingrediënten met uitzondering van de witte chocolade en cacaopoeder in de foodprocessor en maal het geheel fijn tot een stevige pasta.
Vorm 12 balletjes van het mengsel en leg deze een uur in de koelkast zodat ze stevig kunnen worden.
Smelt de witte chocolade au bain-marie en wentel ieder tiramisu balletje door de chocolade.
Plaats de tiramisu truffels op een bord met bakpapier en strooi er cacaopoeder overheen.
Zet de tiramisu truffels minimaal een uur terug in de koelkast zodat de chocolade hard kan worden.