Ga terug
–+ servings
tiramisu bonbons
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Tiramisu truffels

Deze tiramisu truffels zijn heerlijk als zoete snack voor een gezellig feestje. De smaak van tiramisu, maar dan in borrelhapjes vorm - daar kun je alleen maar blij van worden toch?
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Opstijven2 uur
Totale tijd2 uur 35 minuten
Gang: borrelhapje, nagerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: bonbon, chocoladetruffels, tiramisu, tiramisu truffels, truffels, zoet hapje, zoete snack
Servings: 12 stuks

Equipment

  • Foodprocessor

Ingredients

  • 175 g lange vingers
  • 150 g mascarpone
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 el instant koffiepoeder
  • 50 g poedersuiker
  • 200 g witte chocolade
  • cacaopoeder

Instructions

  • Doe alle ingrediënten met uitzondering van de witte chocolade en cacaopoeder in de foodprocessor en maal het geheel fijn tot een stevige pasta.
  • Vorm 12 balletjes van het mengsel en leg deze een uur in de koelkast zodat ze stevig kunnen worden.
  • Smelt de witte chocolade au bain-marie en wentel ieder tiramisu balletje door de chocolade.
  • Plaats de tiramisu truffels op een bord met bakpapier en strooi er cacaopoeder overheen.
  • Zet de tiramisu truffels minimaal een uur terug in de koelkast zodat de chocolade hard kan worden.