Ga terug
+ servings
Tiramisu crepe cake
Recept afdrukken
No ratings yet

Tiramisu crêpe cake

Pannenkoeken als dessert? Klinkt misschien een beetje gek maar deze Tiramisu crêpe cake is echt waanzinnig lekker. Als je er kleine puntjes van snijdt, heb je echt een heerlijk toetje voor na een feestelijke maaltijd te pakken.
Voorbereidingstijd1 uur
Bereidingstijd30 minuten
Opstijven6 uur
Totale tijd7 uur 30 minuten
Gang: nagerecht
Keuken: Frans, Italiaans
Trefwoord: crepe taart, kerstdessert, pannenkoekentaart, tiramisu, toetje
Servings: 8 - 10 personen

Equipment

  • beslagkom + garde

Ingrediënten

Crêpe beslag

  • 12 eieren
  • 200 g kristalsuiker
  • 200 g bloem
  • 1 L melk

Tiramisu vulling

  • 500 g mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 50 g kristalsuiker
  • 1 vanillestokje (merg)
  • 2 staafjes instant koffie (poedervorm) - of 2 el
  • scheutje chocoladelikeur
  • cacaopoeder

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor het crêpe beslag in een kom en klop dit met de garde luchtig.
  • Bak van het beslag zoveel mogelijk crêpes. Let op: het beslag is dun, dus kies voor een pan met een goede anti-aanbaklaag. Laat de crêpes afkoelen.
  • Meng voor de tiramisuvulling alle ingrediënten tot een glad beslag.
  • Leg een crêpe op een bord en smeer hier een dun laagje van de tiramisu-vulling over uit. Herhaal deze stap tot alle crêpes en de vulling op zijn.
  • Zet de taart een paar uur weg in de koelkast om op te stijven en maak voor het serveren af met cacaopoeder.