Thaise kip salade
Een salade op basis van vlees zie je niet zo vaak, maar deze 'Laab Gai', Thaise kip salade, is onwijs lekker. Heerlijk op warme avonden en perfect al bijgerecht tijdens ieder Aziatisch diner.
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Totale tijd20 minuten min
Gang: bijgerecht, salade
Keuken: Thais
Trefwoord: bijgerecht, kipgehakt, kipsalade, Thais, thais gerecht
Servings: 4 personen (bijgerecht)
- 300 g kipgehakt
- 3 teentjes knoflook - fijngehakt
- 1 sjalot - gesnipperd
- 1 rode peper - fijngehakt
- 1 el vissaus
- sap van 1/2 limoen
- 5 g verse koriander (of peterselie) - fijngehakt
- 5 g verse munt - fijngehakt
Voor erbij
- 1 kropje baby romaine
- 1/2 komkommer - in reepjes
Verhit een beetje olie in een koekenpan en voeg hier het kipgehakt, knoflook, sjalot en rode peper aan toe. Bak het gehakt in 10-15 minuten gaar.
Voeg na 5 minuten de vissaus en limoensap toe.
Schep als laatste de verse kruiden door de gehaktmix.
Serveer het gekruide kipgehakt op de blaadjes romaine sla en komkommer reepjes. Je kunt het gerecht zowel warm als koud eten.