Ga terug
+ servings
sushi loempia
Recept afdrukken
No ratings yet

Sushi loempia van rijstvellen

Met het recept van vandaag combineer ik weer twee van mijn favoriete gerechtjes: sushi en loempia's. Het is echt zo'n fusion borrelsnackje geworden die overigens ook prima dienst zou kunnen doen als lunch.
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Afkoelen van de rijst1 uur
Totale tijd2 uur
Gang: borrelhapje, lunch
Keuken: Japans
Trefwoord: loempia, rijstvellen, sushi
Servings: 10 stuks

Equipment

  • sushimatje
  • plasticfolie

Ingrediënten

Sushirijst

  • 250 g sushirijst
  • 350 ml water
  • 3 el rijstazijn
  • 1 tl zout
  • 1 tl kristalsuiker

En verder

  • 2 vellen nori
  • 2 tl (wasabi)mayonaise
  • 100 g surimi sticks
  • 1/4 komkommer - in reepjes
  • 1/2 avocado - in reepjes
  • 10 rijstvellen

Instructies

  • Doe de sushirijst in een pan en voeg hier het water aan toe. Breng het water aan de kook en doe het deksel op de pan.
  • Kook de rijst 10 minuten op laag vuur. Draai het vuur uit en laat de rijst dan nog 15 minuten met deksel op de pan stomen.
  • Verwarm ondertussen de rijstazijn, zout en kristalsuiker in een steelpannetje, tot de suiker is gesmolten.
  • Roer de azijn door de sushirijst en laat de rijst volledig afkoelen.
  • Rol de sushi zoals je graag wil. Ik maakte inside out rolls maar gebruikte soms ook alleen een reepje nori aan de buitenkant zodat dit zichtbaar zou zijn. Omdat je de sushi zo in een loempiavel rolt, maakt het niet uit als de ingrediënten nog zichtbaar zijn.
  • Week een rijstvel in water tot deze soepel is. Leg de sushirol in het midden van het rijstvel en rol deze vervolgens als een loempia op.
  • Serveer de sushi loempia's direct of bewaar in de koelkast.