Surinaamse Nasi
Surinaamse Nasi vind ik de lekkerste nasi zonder pakje. Je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig en het meeste heb je waarschijnlijk al in huis. Super simpel om te maken en heerlijk van smaak!
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Afkoelen vd rijst2 uur uur
Totale tijd2 uur uur 30 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Surinaams
Trefwoord: eenpansgerecht, gebakken rijst, makkelijke maaltijd, nasi, surinaams recept, surinaamse nasi
Servings: 6 personen
- 500 g basmati rijst
- 1 grote ui
- 6 teentjes knoflook
- 4 MAGGI blokjes
- 1 tl trassie
- 1/2 tl pimentpoeder
- 1 tl zwarte peper
- 400 g doperwten uit de diepvries
- 2 cm verse gember
- 3 el ketjap manis
- 6 el sojasaus
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat de rijst volledig afkoelen.
Hak de ui en de knoflook fijn en fruit deze in zonnebloemolie in een grote pan aan tot het goed begint te geuren.
Verkruimel de trassie en de MAGGI blokjes en voeg deze samen met het pimentpoeder en de zwarte peper aan de ui en knoflook toe. Bak alles een paar minuten en voeg dan de doperwten en het stuk gember toe. De gember haal je weer uit de pan als de nasi klaar is.
Schep de helft van de afgekoelde rijst in de pan en voeg 1 eetlepel ketjap manis en de sojasaus toe.
Roer het geheel nu goed door tot iedere korrel rijst donker is gekleurd. Doe dan de rest van de rijst erbij samen met de overige ketjap.
Roer nogmaals goed door tot alle rijstkorrels donker gekleurd zijn.