Supersnelle pasta
Als je niet veel tijd of zin hebt om lang in de keuken te staan maar wel trek hebt in een voedzame maaltijd maak dan eens dit gerecht, Supersnelle pasta.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Totale tijd20 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: bechamel, koken, pasta, pastasaus, quick, snel
Servings: 1 persoon
- 125 g pasta - keuze uit alle soorten, penne, tagliatelle, spaghetti, macaroni, etc.
- ½ ui
- 2 el boter - je kunt kiezen voor olijfolie, maar dit beïnvloedt wel de smaak
- 2 el bloem
- 200 ml melk
Snijd de ui in stukjes van gewenste grootte en fruit deze op middelhoog vuur in 1 eetlepel boter en een klein beetje zout. Zet ondertussen een pan water op om de pasta te koken. Kook deze volgende de aanwijzingen op de verpakking.
Wanneer de ui glazig begint te worden voeg je eventueel de proteïnen (vlees, vis) toe en de groenten.
Voeg nu de 2e eetlepel boter toe. Wanneer deze helemaal is gesmolten schep je de bloem in het pannetje. Bak deze kort mee.
Schenk nu de melk bij het mengsel. Breng aan de kook en laat dit een minuut of 4 pruttelen. Wanneer de saus de gewenste dikte heeft schenk je hem bij de pasta. Klaar is je supersnelle pasta!