Summer rolls met garnalen & mango
Een ideaal hapje of lichte lunch voor warme zomerdagen: summer rolls met garnalen & mango. Lekker fris door de mango en doordat de loempia's niet gefrituurd worden, zijn ze ook nog eens lekker licht.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd40 minuten min
Gang: bijgerecht, lunch
Keuken: Aziatisch, Vietnamees
Trefwoord: garnalen, loempia, mango, summer rolls, verse loempias, zomerrecept
Servings: 8 stuks
- 50 g Koh Thai rijstvermicelli
- 8 Koh Thai rijstvellen voor verse loempia's
- 1 mango - in reepjes
- 300 g gegaarde garnalen - schoongemaakt en gepeld
- 2 bosuitjes - in reepjes
- 8 blaadjes ijsbergsla
- handvol muntblaadjes
Pinda-dipsaus
- 50 g pindakaas
- 1 el sojasaus
- 1 el rijstazijn
- 1 el zoetzure chilisaus
- 1 tl sesamolie
- 3 el warm water
Breng een pan met water aan de kook. Zet het vuur uit zodra het water kookt en leg de rijstvermicelli in het water. Laat 4 minuten weken, giet af en spoel af onder de koude kraan.
Week de rijstvellen een voor een gedurende een minuut in lauwwarm water, zodat ze zacht worden.
Leg in het midden van de rijstvellen 1 reepje mango, 3 garnalen, wat bosui, een blaadje ijsbergsla, muntblaadjes naar smaak en een beetje van de rijstvermicelli.
Vouw de zijkanten van het rijstvel over de vulling heen en rol de loempia's vervolgens op.
Roer voor de pinda dipsaus alle ingrediënten met een garde door elkaar, tot een egaal sausje.
Leg de verse loempia's op een bord en strooi er wat geroosterde sesamzaadjes overheen. Serveer met de pinda dipsaus.