Ga terug
–+ stuks
rauwe loempia
Recept afdrukken
No ratings yet

Summer rolls met garnalen & mango

Een ideaal hapje of lichte lunch voor warme zomerdagen: summer rolls met garnalen & mango. Lekker fris door de mango en doordat de loempia's niet gefrituurd worden, zijn ze ook nog eens lekker licht.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: bijgerecht, lunch
Keuken: Aziatisch, Vietnamees
Trefwoord: garnalen, loempia, mango, summer rolls, verse loempias, zomerrecept
Servings: 8 stuks

Ingredients

  • 50 g Koh Thai rijstvermicelli
  • 8 Koh Thai rijstvellen voor verse loempia's
  • 1 mango - in reepjes
  • 300 g gegaarde garnalen - schoongemaakt en gepeld
  • 2 bosuitjes - in reepjes
  • 8 blaadjes ijsbergsla
  • handvol muntblaadjes

Pinda-dipsaus

  • 50 g pindakaas
  • 1 el sojasaus
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el zoetzure chilisaus
  • 1 tl sesamolie
  • 3 el warm water

Extra

  • geroosterde sesamzaadjes

Instructions

  • Breng een pan met water aan de kook. Zet het vuur uit zodra het water kookt en leg de rijstvermicelli in het water. Laat 4 minuten weken, giet af en spoel af onder de koude kraan.
  • Week de rijstvellen een voor een gedurende een minuut in lauwwarm water, zodat ze zacht worden.
  • Leg in het midden van de rijstvellen 1 reepje mango, 3 garnalen, wat bosui, een blaadje ijsbergsla, muntblaadjes naar smaak en een beetje van de rijstvermicelli.
  • Vouw de zijkanten van het rijstvel over de vulling heen en rol de loempia's vervolgens op.
  • Roer voor de pinda dipsaus alle ingrediënten met een garde door elkaar, tot een egaal sausje.
  • Leg de verse loempia's op een bord en strooi er wat geroosterde sesamzaadjes overheen. Serveer met de pinda dipsaus.