Suikerbrood met kruidnoten
Dit Suikerbrood met kruidnoten is er eentje voor de echte zoetekauw. Speciaal voor Sinterklaas verwerkte ik kruidnoten in dit suikerbrood recept.
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Rijstijd1 uur uur
Totale tijd2 uur uur
Gang: brood
Keuken: Hollands
Trefwoord: brood bakken, kruidnoten, Sinterklaas, suikerbrood, zoet brood
Servings: 1 suikerbrood (25 cm)
Calories: 3905kcal
- 250 ml melk
- 100 g ongezouten roomboter
- 4 el gembersiroop
- 500 g bloem
- 2 zakjes instant gist (14 g)
- 1,5 el kaneel
- 1 el koek- en speculooskruiden
- 10 g zout
- 200 g parelsuiker
- 100 g kruidnoten - grof gehakt
Verwarm de melk, boter en gembersiroop in een pannetje tot de boter. bijna is gesmolten.
Doe de bloem, gist, kaneel, koek- en speculaaskruiden en het zout in de kom van de keukenmixer en schenk hier de warme vloeibare ingrediënten bij.
Kneed het geheel tot een stevig deeg en laat het deeg 15 minuten rusten.
Rol het deeg uit tot een plak en verdeel de parelsuiker en kruidnoten over het deeg. Kneed deze ingrediënten vervolgens goed in het deeg.
Rol het deeg stevig op en zorg ervoor dat het niet groter is dan het cakeblik.
Leg een vel bakpapier in het cakeblik en leg het suikerbrooddeeg in het blik. Laat het deeg 1 uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 200℃ hetelucht en bak het suikerbrood in 25-30 minuten gaar.
Calorieën: 3905kcal | Koolhydraten: 686g | Eiwitten: 72g | Vet: 100g | Verzadigde vetten: 58g | Vezels: 19g | Suiker: 290g