Stracciatella schuimtaart
In navolging op de populaire hemelse slagroom schuimtaart maakte ik deze keer een stracciatella schuimtaart. Net zo lekker, net zo simpel om te maken en met een grandioos resultaat.
Voorbereidingstijd3 uur uur
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd3 uur uur 30 minuten min
Gang: nagerecht, tussendoortje
Keuken: Hollands
Trefwoord: fastfood friday, laagjestaart, schuimtaart, stracciatella
Servings: 1 taart (12-14 personen)
Voor het schuim
- 4 eiwitten
- 200 g kristalsuiker
- 2 el vanillesuiker
- snuf zout
Stracciatella room
- 750 ml slagroom
- 250 g mascarpone
- 2 tl vanille-extract
- 100 g kristalsuiker
- 200 g pure chocolade - in grove stukken
Verwarm de oven voor op 100℃ hetelucht en bekleed twee bakplaten met bakpapier.
Teken op ieder vel bakpapier twee cirkels om het formaat van de schuimlagen aan te geven. Mijn taart was zo'n 20 cm in doorsnede.
Doe de eiwitten in de kom van de keukenmachine. Klop de eiwitten op hoge snelheid op. Voeg tijdens het kloppen beetje bij beetje de kristalsuiker, vanillesuiker en het snufje zout toe. Klop net zolang tot de eiwitten stijf zijn.
Smeer het schuim uit over de vier cirkels op de bakplaten. Droog de schuimlagen 3 uur in het midden van de oven en laat volledig afkoelen.
Doe voor de stracciatellaroom de slagroom, masarpone, vanille en kristalsuiker in de kom van de keukenmachine en klop op tot een stevig room.
Mix de laatste minuut de grove stukken chocolade door de room.
Plaats een schuimlaag op een bord en smeer hier een royale hoeveelheid stracciatellaroom overheen. Herhaal deze stap tot je alle schuimlagen hebt gebruikt en eindigt met een laagje room.
Maak de taart desgewenst af met geschaafde chocolade.