Stoofvlees met kruidnoten
Kruidnoten toevoegen aan het stoofvlees, dat was puur een experiment. Maar wel eentje die goed heeft uitgepakt want wauw, wat een lekker gerecht is het geworden!
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd3 uur uur 30 minuten min
Totale tijd4 uur uur
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: kruidnoten, Sinterklaas, stoofvlees
Servings: 4 personen
- klont boter om in te bakken
- 600 g riblappen - in stukken van 2x2 cm
- 2 grote uien - in parten
- 2 laurierblaadjes
- 4 kruidnagels
- 1 el appelciderazijn
- 3 takjes tijm
- 400 ml vleesfond
- 1 el grove mosterd
- 200 g gemengde paddenstoelen
- 75 g kruidnoten
- peper en zout
Smelt de boter in een braadpan en bak hierin het vlees rondom goed bruin.
Voeg dan de uien toe en bak mee tot deze glazig beginnen te zien.
Doe de laurierblaadjes, kruidnagels, appelciderazijn, tijm en het vleesfond in de pan. Roer goed door en breng het geheel aan de kook.
Draai het vuur helemaal laag, doe de deksel op de pan en laat het vlees 2 uur zachtjes pruttelen.
Voeg na 2 uur de mosterd, paddenstoelen en kruidnoten aan het stoofvlees toe. Doe het deksel weer op de pan en laat nog eens 1,5 uur stoven tot het vlees helemaal zacht is.
Breng het vlees op smaak met peper en zout.