Ga terug
Recept afdrukken
No ratings yet

Stoofpeertjes uit de slowcooker

Stoofpeertjes in de slowcooker klaarmaken is echt ideaal. Je hebt er geen omkijken naar en de smaak en kleur van de peertjes wordt fantastisch.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd6 uur
Totale tijd6 uur 10 minuten
Gang: bijgerecht, nagerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: bijgerecht, kerstdiner, kerstrecept, nagerecht, slowcooker, stoofpeertjes, stoofperen uit de slowcooker

Equipment

  • slowcooker

Ingrediënten

  • 10 Gieser Wildeman stoofperen
  • 250 ml rode wijn
  • 750 ml druivensap
  • 50 g donkerbruine basterdsuiker
  • 1 vanillestokje - gehalveerd
  • 2 steranijs
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 kruidnagels

Optioneel

  • 1 el maïzena
  • 2 el water

Instructies

  • Schil de stoofperen met een dunschiller en zet ze in de pot van de slowcooker.
  • Roer de rode wijn, het druivensap en de basterdsuiker door elkaar en schenk dit bij de stoofpeertjes in de pot.
  • Doe het vanillestokje, de steranijs, kaneelstokjes en kruidnagels bij de stoofperen in de pot en gaar de peertjes 6 uur op Low of 4,5 uur op High.
  • Mocht je het lekker vinden dan kun je het sap inkoken en indikken. Dat gaat zo: schenk het sap van de stoofperen in een steelpannetje en laat het op hoog vuur tot de helft inkoken.
  • Maak een maïzenapapje van 1 el maïzena en 2 el water. Voeg het maïzenapapje toe aan het ingekookte sap en kook al roerend nog zo’n 5 minuten door, tot de saus dik is geworden.