Speculoos toetje in een glas
Het ultieme herstdessert is dit Speculoos toetje in een glas. Licht kruidig van smaak, zoet en super simpel om te maken. Bij mijn kinderen een ultieme favoriet!
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Opstijven2 uur uur
Totale tijd2 uur uur 30 minuten min
Gang: nagerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: gerookte zalmmousse, speculoos, speculooskoekjes, toetje
Servings: 4 stuks
- 6 Speculoos koekjes
- 20 g boter
- 250 ml slagroom
- 200 g naturel roomkaas
- 50 g poedersuiker
- 75 g Speculoospasta
Toppings
- 1 el Speculoospasta
- slagroom
- 4 Speculooskoekjes
Maal de speculooskoekjes in een hakmolentje fijn en smelt de boter.
Meng de koekjes met de boter en schep de koekkruimels in de glaasjes.
Doe de slagroom, roomkaas, poedersuiker en Speculoospasta in de kom van de mixer en klop tot een luchtige mousse.
Spatel de mousse in de glasjes en zet de toetjes minimaal 2 uur in de koelkast om licht op te stijven.
Verwarm de lepel Speculoospasta in een steelpannetje zodat de pasta vloeibaarder wordt.
Spuit een toef slagroom in ieder glas. Drizzle daar een beetje Speculoospasta overheen en steek in ieder glas een Speculooskoekje.