Spaghetti met yoghurtsaus en gepofte tomaatjes
Het klinkt misschien gek, maar romige yoghurtsaus gaat perfect samen met spaghetti. Je krijgt dan een soort lauwwarme maaltijd die ideaal is voor de warme zomerdagen. Lekker met zoete gepofte tomaatjes!
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans, Midden Oosten
Trefwoord: makkelijke maaltijd, spaghetti, vegetarisch, yoghurtsaus, zomerrecept
Servings: 4 personen
Gepofte tomaatjes
- 2 trossen cherrytomaatjes
- olijfolie
- peper en zout
Spaghetti met yoghurtsaus
- 300 g spaghetti
- 250 g dikke yoghurt
- 4 teentjes knoflook - geraspt
- 2 el verse peterselie - fijngehakt
- 1 el tahin
- 30 g pijnboompitjes - geroosterd
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 200℃ hetelucht.
Leg de cherrytomaatjes in een ovenschaaltje en besprenkel ze met olijfolie, peper en zout. Pof de tomaatjes 20 minuten in de oven.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Roer de yoghurt, knoflook, peterselie en tahin door elkaar en breng de yoghurtsaus op smaak met peper en zout.
Giet de spaghetti af en roer de yoghurtsaus erdoor.
Serveer de spaghetti met yoghurtsaus met de gepofte tomaatjes en strooi de geroosterde pijnboompitjes er overheen.