Ga terug
+ servings
vega spaghetti carbonara
Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti carbonara met halloumi

Ben je dol op spaghetti carbonara maar wil je liever geen vlees eten? Deze variant met gebakken halloumi is ook súper lekker en net zo simpel om te maken.
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: halloumi, pasta carbonara, pastagerecht, spaghetti, vegetarisch
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 250 g spaghetti
  • 250 g halloumi
  • 3 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 3 eieren
  • 50 g Parmezaanse kaas - fijn geraspt
  • peper en zout
  • verse peterselie naar smaak - fijngehakt

Instructies

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Snijd de halloumi in plakjes en bak deze in een ruime pan rondom goudbruin.
  • Voeg de knoflook toe en bak deze mee tot de knoflook goed begint te geuren.
  • Klop de eieren met de Parmezaanse kaas los.
  • Schep de spaghetti direct vanuit de pan bij de halloumi en knoflook.
  • Haal de pan van het vuur en roer de eieren door de spaghetti. Doe dit snel, zodat het ei niet stolt.
  • Serveer de spaghetti met extra peper, Parmezaanse kaas en peterselie.