Spaghetti Aglio e Olio
Eén van mijn favoriete Italiaanse pasta's is toch wel spaghetti Aglio e Olio. Spectaculair in zijn eenvoud. Meer dan goed veel knoflook, een goede olijfolie en een beetje pit heb je namelijk niet nodig.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd5 minuten min
Totale tijd15 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: aglio e olio, makkelijke maaltijd, pastarecept, spaghetti
Servings: 2 personen
- 150 g spaghetti
- 100 ml olijfolie
- 4 teentjes knoflook - in dunne plakjes
- 1 rode peper - fijngesneden
- verse peterselie naar smaak - fijngehakt
- snuf zout
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin de knoflook en rode peper aan. Zorg ervoor dat de knoflook niet bruin kleurt.
Giet de spaghetti af en schep deze in de olie. Roer goed door en breng de spaghetti aglio e olio op smaak met een snuf zout.
Garneer met verse peterselie.