Ga terug
+ servings
pasta aglio e olio
Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti Aglio e Olio

Eén van mijn favoriete Italiaanse pasta's is toch wel spaghetti Aglio e Olio. Spectaculair in zijn eenvoud. Meer dan goed veel knoflook, een goede olijfolie en een beetje pit heb je namelijk niet nodig.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd15 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: aglio e olio, makkelijke maaltijd, pastarecept, spaghetti
Servings: 2 personen

Ingrediënten

  • 150 g spaghetti
  • 100 ml olijfolie
  • 4 teentjes knoflook - in dunne plakjes
  • 1 rode peper - fijngesneden
  • verse peterselie naar smaak - fijngehakt
  • snuf zout

Instructies

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin de knoflook en rode peper aan. Zorg ervoor dat de knoflook niet bruin kleurt.
  • Giet de spaghetti af en schep deze in de olie. Roer goed door en breng de spaghetti aglio e olio op smaak met een snuf zout.
  • Garneer met verse peterselie.