Spaanse albondigas
We verkassen even naar een terrasje in de Spaanse zon. Sangria, tafel voor tapas waaronder deze albondigas. Heerlijke smaakvolle gehaktballetjes in tomatensaus. Gelukkig ook makkelijk zelf te maken thuis!
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: borrelhapje
Keuken: Spaans
Trefwoord: albondigas, gehaktballetjes, gehaktballetjes in tomatensaus, tapas
Servings: 4 personen (borrelhapje)
Voor de gehaktballetjes:
- 500 g rundergehakt
- 1 ei
- 50 g paneermeel
- 1 teentje knoflook - fijngehakt
- 1 sjalot - gesnipperd
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 2 el verse peterselie - fijngehakt
- peper en zout
Voor de tomatensaus
- 2 teentjes knoflook
- 1 sjalot - gesnipperd
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 laurierblaadje
- 500 ml gezeefde tomaten
- 1 tl kristalsuiker
- peper en zout
Doe alle ingrediënten voor de gehaktballetjes in een kom en kneed het geheel tot kleine balletjes.
Bak de gehaktballetjes in een koekenpan rondom bruin en schep ze daarna uit de pan.
Fruit in het achtergebleven bakvet de knoflook en sjalot voor de tomatensaus aan.
Voeg gerookt paprikapoeder, het laurierblaadje, gezeefde tomaten en kristalsuiker toe. Roer goed door en breng het geheel aan de kook.
Leg de gehaktballetjes in de tomatensaus. Draai het vuur laag en laat de gehaktballetjes 20 minuten zachtjes pruttelen.
Breng op smaak met peper en zout en garneer de albondigas met verse peterselie.