Ga terug
+ servings
Turkse manti pasta
Recept afdrukken
No ratings yet

Snelle Manti pasta

Deze Manti pasta is een snelle variant van een van mijn favoriete Turkse pasta's. Manti maken is namelijk ontzèttend veel werk en met dit recept bespaar je een hoop moeite, zonder in te leveren op smaak. Alle smaken zijn namelijk daar en het is mijn lievelings pastagerecht van de afgelopen tijd.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Turks
Trefwoord: knoflookyoghurt, makkelijke maaltijd, manti, turkse pasta
Servings: 2 personen

Ingrediënten

Knoflookyoghurt

  • 100 g dikke yoghurt
  • 1 teentje knoflook - geraspt

En verder

  • 150 g Pepe rigate pasta
  • 300 g lams- of rundergehakt
  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el verse peterselie
  • peper en zout
  • verse peterselie - fijngehakt

Chiliboter

  • 50 g boter
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl pul biber of chilipasta

Instructies

  • Roer de yoghurt en het teentje knoflook door elkaar en zet even apart.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Bak het gehakt in een koekenpan rul en voeg hier de ui en knoflook aan toe. Bak mee tot de ui zacht is.
  • Voeg paprikapoeder, peterselie, peper en zout aan het gehakt toe en bak nog 5 minuten mee.
  • Laat de boter in een steelpannetje smelten en roer hier de tomatenpuree en chilipasta doorheen. Bak 2 minuutjes mee.
  • Schep de gekookte pasta op een bord en schep hier het gekruide gehakt overheen. Top af met de knoflookyoghurt en chiliboter. Garneer het gerecht met verse peterselie.