Smashed potatoes met mascarponedip
Ultiem krokant en voorzien van heerlijke mascarponedip, van deze smashed potatoes blijf je maar eten. Een lekker zomers bijgerecht voor bij de BBQ of als je een etentje organiseert.
Voorbereidingstijd25 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Totale tijd50 minuten min
Gang: bijgerecht
Keuken: Amerikaans, Hollands
Trefwoord: aardappels uit de oven, krokante aardappels, mascarponedip, smashed potato
Servings: 4 personen (bijgerecht)
bakplaat met bakpapier
aardappelstamper
Voor de aardappels
- 500 g krielaardappels
- 4 el olijfolie
- 50 g Parmezaanse kaas - geraspt
- peper en zout
Mascarponedip
- 125 g mascarpone
- 125 g zure room
- 1 teentje knoflook - geperst
- 1 tl mosterd
- sap van 1 citroen
- verse bieslook - fijngehakt
Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de krieltjes 20 minuten voor. Giet af en dep de aardappels droog.
Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte.
Verspreid de krieltjes over de bakplaat en druk ze met een aardappelstamper plat.
Sprenkel de olijfolie, Parmezaanse kaas, peper en zout over de aardappeltjes en bak ze in 25 minuten krokant.
Roer voor de mascarpone dip alle ingrediënten door elkaar en smeer de dip uit over een bord.
Leg de krokante aardappels bovenop de mascarpone en serveer het gerecht direct.