Smashed potatoes met chimichurri
Jep, ik zit nog steeds in een smashed potatoes fase. Het is simpelweg de aller lekkerste manier om aardappels te bereiden als je het mij vraagt. Deze keer leukte ik ze op met chimichurri en dat was MEGA lekker.
Voorbereidingstijd25 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Totale tijd50 minuten min
Gang: bijgerecht
Keuken: Argentijns, Hollands
Trefwoord: bijgerecht, chimichurri, krokante aardappels, smashed potato
Servings: 4 personen (bijgerecht)
- 300 g vastkokende aardappelen
- olijfolie
- zout
Chimichurri
- 15 g verse peterselie
- 5 g verse oregano
- 1 rode peper - in grove stukken
- 4 teentjes knoflook - gepeld
- 2 el rode wijnazijn
- 5 el extra vergine olijfolie
- 1/2 tl grof zeezout
Spoel de aardappelen schoon onder de koude kraan en halveer de grote exemplaren.
Kook de aardappelen 25 minuten voor, tot ze net niet helemaal gaar zijn.
Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
Verspreid de voorgekookte aardappels over de bakplaat en stamp ze plat met een vork of aardappelstamper.
Sprenkel olijfolie en zout over de aardappels en bak ze in het midden van de oven in 25 minuten krokant.
Maak ondertussen de chimichurri. Doe hiervoor alle ingrediënten in een hakmolentje of foodprocessor en maal fijn.
Sprenkel de chimichurri over de aardappels zodra ze uit de oven komen en serveer direct.