Saté Lilit
Saté Lilit at ik voor het eerst tijdens een vakantie op Bali. In plaats van satéprikkers worden er stengels citroengras gebruikt waaromheen het vlees wordt gekneed. Ik maakte zelf sate lilit van kipgehakt.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd40 minuten min
Gang: bijgerecht
Keuken: Indonesisch
Trefwoord: barbecue, bbq, indonesisch, kipgehakt, kipsate, sate, sate lilit, vlees
Servings: 8 stuks
- 600 g kipgehakt
- 100 g geraspte kokos
- 3 teentjes knoflook
- 1 sjalot - gesnipperd
- 1 ei
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 1/2 tl kurkuma
- 1 rode peper of 1 tl sambal oelek
- 8 stengels citroengras
Doe alle ingrediënten met uitzondering van het citroengras in een kom en kneed het geheel even goed door.
Neem een stengel citroengras en een handje van het kipgehakt en kneed het gehakt stevig om de stengel citroengras. Druk goed aan om ervoor te zorgen dat het vlees niet van het citroengras afglijdt.
Grill de saté lilit in een grillpan of op de barbecue in ong. 15 minuten helemaal gaar.