Roseval aardappeltjes met truffelboter & Parmezaan
Van truffel-Parmezaan frietjes heb je vast wel eens gehoord, het staat bij menig restaurant op de menukaart. Deze roseval aardappeltjes met truffelboter en Parmezaan zijn daar een twist op. En ze zijn gruwelijk lekker! Met zelfgemaakte truffelboter en super krokante aardappeltjes.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd45 minuten min
Gang: bijgerecht
Keuken: Amerikaans, Hollands
Trefwoord: bijgerecht, krokante aardappels, parmezaanse kaas, roseval aardappeltjes, truffelboter
Servings: 2 personen (bijgerecht)
Truffelboter
- 100 g ongezouten roomboter - zacht
- 2 el truffeltapenade
- snuf zout
En verder
- 400 g Roseval aardappeltjes
- 30 g Parmezaanse kaas - geraspt
- peper en zout
Roer de roomboter en truffeltapenade door elkaar en voeg er een snuf zout aan toe.
Kook de Roseval aardappeltjes 15 minuten voor en laat ze droog stomen.
Schep een flinke lepel van de truffelboter in een koekenpan en bak hierin de aardappeltjes krokant.
Verdeel de rest van de boter over de aardappeltjes en strooi de Parmezaanse kaas er overheen. Serveer direct.