Romige orzo met chorizo en spinazie
Deze orzo met chorizo en spinazie maak je klaar in één pan en dat is ideaal als je niet zoveel tijd of zin hebt om te koken. Bovendien scheelt het je ook nog eens afwas! Het is een heerlijk gerecht met frisse en sterke smaken en lekker romig van structuur.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: chorizo, eenpansgerecht, makkelijke maaltijd, romige orzo
Servings: 4 personen
- 200 g chorizo - in blokjes
- 1 ui - gesnipperd
- 2 teentjes knoflook - fijngehakt
- 400 g spinazie a la crème (diepvries)
- 250 g volkoren orzo
- 500 ml groentebouillon
- 50 g Parmezaanse kaas - geraspt
- sap van 1/2 citroen
- 50 g Griekse yoghurt of Skyr
- peper en zout
Verhit een ruime pan op het vuur en bak hierin de chorizo zonder olie of boter, tot het vet uit de worst loopt.
Voeg dan de ui en knoflook toe en bak deze mee tot de ui zacht is.
Doe de spinazie in de pan en bak mee tot het is gesmolten.
Doe dan de orzo in de pan en schenk hier de groentebouillon bij. Roer goed door en breng het geheel aan de kook. Kook de orzo in ongeveer 12-15 minuten gaar. Roer af en toe even door.
Roer als laatste de Parmezaanse kaas, citroensap en Griekse yoghurt door het gerecht. Breng op smaak met peper en zout.