Romige citroen orzo met zalm
Ik zit helemaal in een citroen orzo fase. Past natuurlijk ook perfect bij de warme zomermaanden. Geserveerd met een gekruid stukje gebakken zalm is dit echt een top gerecht voor iedere dag.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: citroen orzo, eenpansgerecht, gebakken zalm, gekruide zalm, makkelijke maaltijd, orzo, romige orzo, zomerrecept
Servings: 3 - 4 personen
Voor de orzo
- 1 ui - gesnipperd
- 2 teentjes knoflook - fijngehakt
- 250 g (volkoren) orzo
- 750 ml groentebouillon
- 1 citroen (sap + zest)
- 10 g verse bieslook - fijngehakt
- 50 g mascarpone
- peper en zout
Voor de zalm
- 2 el olijfolie
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl gedroogde dille
- 1 tl bieslook
- 4 zalmfilets
Verhit een beetje olie in een ruime pan en fruit hierin de ui en knoflook aan, tot de ui glazig begint te zien.
Doe de orzo in de pan en voeg de groentebouillon toe. Roer even goed door, breng het geheel aan de kook en draai het vuur laag.
Doe de deksel op de pan en laat de orzo 12-15 minuten koken, tot het meeste vocht is opgenomen.
Roer ondertussen voor de zalm de olijfolie, knoflookpoeder, dille en bieslook door elkaar. Wrijf de zalmfilets in met de marinade.
Bak de zalmfilets in een koekenpan net gaar, ongeveer 3-4 minuten per kant.
Maak de orzo af door het citroensap, -zest, de bieslook en mascarpone erdoor te roeren. Roer door tot de mascarpone helemaal is opgenomen en breng de orzo op smaak met peper en zout.
Serveer de citroen orzo met de gekruide zalm.