Ga terug
+ servings
risotto spinazie zongedroogde tomaat
Recept afdrukken
4.67 van 3 stemmen

Risotto met spinazie, zongedroogde tomaat & gekruide kip

Ja hoor, ik heb weer een recept voor je favorietenlijstje! Deze risotto met spinazie, zongedroogde tomaat en gekruide kip is zo lekker, dat je je vingers erbij af wilt likken. Een smaakbommetje op je bord en daar houden we van!
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: gekruide kip, risotto, spinazierisotto, zongedroogde tomaat
Servings: 3 personen

Ingredients

Gekruide kip:

  • 3 el olijfolie
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 400 g kipdijfilet

Voor de risotto:

  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 450 g bladspinazie a la crème
  • 150 g zongedroogde tomaten
  • 200 g risottorijst
  • 750 ml groentebouillon
  • 50 g boter
  • 50 g Parmezaanse kaas - geraspt

Instructions

  • Begin met de gekruide kip. Roer hiervoor de olijfolie en alle kruiden en specerijen door elkaar en wrijf hiermee de kippendijen goed in. Laat marineren terwijl je verder gaat met de risotto.
  • Verhit een beetje olie (bijv. die van de zongedroogde tomaten!) in een ruime pan en fruit hierin de knoflook en de ui goed aan.
  • Doe dan de risottorijst in de pan en bak de korrels tot ze glazig beginnen te zien.
  • Schep lepel voor lepel de groentebouillon in de pan en voeg pas nieuwe bouillon toe zodra de vorige schep bijna is opgenomen door de rijst. Doe de spinazie a la crème en zongedroogde tomaten in de pan en bak dit mee tot de spinazie gesmolten is.
  • Ga net zo lang door (vaak zo'n 25 minuten) tot de rijst gaar is.
  • Bak ondertussen de kippendijen in een koekenpan krokant, samen met de rest van de marinade.
  • Maak de risotto af met een klont boter en de Parmezaanse kaas.
  • Verdeel de risotto over de borden en leg de gekruide kip bovenop. Schenk het overgebleven bakvet van de kip over de risotto op de borden.