Ga terug
–+ servings
garnalen risotto
Recept afdrukken
No ratings yet

Risotto met garnalen & groene asperges

De ultieme lente risotto moet toch wel deze risotto met garnalen & groene asperges zijn. Vol van smaak dankzij de knoflookgarnalen en heerlijk fris dankzij het kneepje citroen. Favorietje bij ons thuis!
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: eenpansgerecht, garnalen, groene asperges, risotto, risotto met garnalen
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 200 g Arborio risotto rijst
  • 400 g groene asperges - in stukken
  • 1 liter groentebouillon - warm
  • 50 g Parmezaanse kaas - geraspt
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 el verse peterselie - fijngehakt
  • 200 g knoflookgarnalen
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit een lepel olie in een ruime pan en fruit hierin de ui en knoflook.
  • Voeg de risotto rijst toe en bak deze mee tot de korrels glazig beginnen te zien.
  • Doe de stukken groene asperge in de pan en schep even goed om.
  • Voeg nu soeplepel voor soeplepel de warme bouillon aan de rijst in de pan toe. Laat de rijst eerst bijna alle bouillon opnemen voordat je weer een nieuwe lepel toevoegt.
  • Herhaal dit tot de rijstkorrels gaar zijn.
  • Voeg als laatste de Parmezaanse kaas, citroensap, peterselie en knoflookgarnalen toe.
  • Roer alles goed door en verwarm nog even 5 minuten door, tot de garnalen gaar zijn.
  • Breng de risotto op smaak met peper en zout.