Risotto met garnalen & groene asperges
De ultieme lente risotto moet toch wel deze risotto met garnalen & groene asperges zijn. Vol van smaak dankzij de knoflookgarnalen en heerlijk fris dankzij het kneepje citroen. Favorietje bij ons thuis!
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd40 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: eenpansgerecht, garnalen, groene asperges, risotto, risotto met garnalen
Servings: 4 personen
- 1 ui - gesnipperd
- 2 teentjes knoflook - fijngehakt
- 200 g Arborio risotto rijst
- 400 g groene asperges - in stukken
- 1 liter groentebouillon - warm
- 50 g Parmezaanse kaas - geraspt
- sap van 1/2 citroen
- 1 el verse peterselie - fijngehakt
- 200 g knoflookgarnalen
- peper en zout
Verhit een lepel olie in een ruime pan en fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg de risotto rijst toe en bak deze mee tot de korrels glazig beginnen te zien.
Doe de stukken groene asperge in de pan en schep even goed om.
Voeg nu soeplepel voor soeplepel de warme bouillon aan de rijst in de pan toe. Laat de rijst eerst bijna alle bouillon opnemen voordat je weer een nieuwe lepel toevoegt.
Herhaal dit tot de rijstkorrels gaar zijn.
Voeg als laatste de Parmezaanse kaas, citroensap, peterselie en knoflookgarnalen toe.
Roer alles goed door en verwarm nog even 5 minuten door, tot de garnalen gaar zijn.
Breng de risotto op smaak met peper en zout.