Rijst chips met hoisin gehakt
Heb je wel eens rijstvellen gefrituurd? Het worden dan een soort van dunne chips, bijna kroepoek-achtig maar dan anders qua smaak. Heel lekker om te serveren met hoisin gehakt.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: gekruid gehakt, hoisin, rijst chips, rijstvellen
Servings: 2 personen
- 6 rijstvellen
- 300 g rundergehakt
- 1/2 tl gember
- 1 ui - gesnipperd
- 2 teentjes knoflook - fijngehakt
- 50 ml hoisin
- 1 el sojasaus
- 1 el ketjap manis
En verder
- ijsbergsla
- bosui
- Kewpie mayonaise
- geroosterde sesamzaadjes
Verhit de koekenpan met olie op het vuur tot de olie begint te bruisen.
Breek de rijstvellen in stukken en leg ze in de hete olie, binnen een paar seconden zijn ze ze helemaal wit gekleurd.
Haal de gefrituurde rijstvellen uit de pan en laat ze uitlekken op een vel keukenrol.
Verhit een andere koekenpan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de gember, ui en knoflook toe en bak mee tot de ui glazig ziet.
Doe dan de hoisin, ketjap en sojasaus in de pan en schep het geheel goed om.
Leg de krokante rijstvellen op een bord en verdeel hier ijsbergsla overheen. Schep het hoisin gehakt er bovenop en top af met bosui, kewpie mayonaise en sesamzaadjes.