Ga terug
–+ servings
rijstvellen chips
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Rijst chips met hoisin gehakt

Heb je wel eens rijstvellen gefrituurd? Het worden dan een soort van dunne chips, bijna kroepoek-achtig maar dan anders qua smaak. Heel lekker om te serveren met hoisin gehakt.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: gekruid gehakt, hoisin, rijst chips, rijstvellen
Servings: 2 personen

Equipment

  • koekenpan met 1cm laagje neutrale olie
  • vel keukenrol

Ingrediënten

  • 6 rijstvellen
  • 300 g rundergehakt
  • 1/2 tl gember
  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 50 ml hoisin
  • 1 el sojasaus
  • 1 el ketjap manis

En verder

  • ijsbergsla
  • bosui
  • Kewpie mayonaise
  • geroosterde sesamzaadjes

Instructies

  • Verhit de koekenpan met olie op het vuur tot de olie begint te bruisen.
  • Breek de rijstvellen in stukken en leg ze in de hete olie, binnen een paar seconden zijn ze ze helemaal wit gekleurd.
  • Haal de gefrituurde rijstvellen uit de pan en laat ze uitlekken op een vel keukenrol.
  • Verhit een andere koekenpan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de gember, ui en knoflook toe en bak mee tot de ui glazig ziet.
  • Doe dan de hoisin, ketjap en sojasaus in de pan en schep het geheel goed om.
  • Leg de krokante rijstvellen op een bord en verdeel hier ijsbergsla overheen. Schep het hoisin gehakt er bovenop en top af met bosui, kewpie mayonaise en sesamzaadjes.