Ricotta gnocchi met salieboter
Zelf gnocchi maken is een fluitje van een cent en deze ricotta gnocchi is zelfs nóg makkelijker dan de gewone. Super simpel en heerlijk met een beetje salieboter.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: browned butter, bruine boter, gnocchi, homemade, knoflook, ricotta, ricotta gnocchi, salie, salieboter, vegetarisch, zelfgemaakt
Servings: 4 personen
Voor de gnocchi:
- 500 g ricotta
- 1 ei
- 150 g bloem
- peper en zout
Voor de bruine salieboter:
- 100 g ongezouten roomboter
- 1 teentje knoflook - fijngehakt of geperst
- 15 g salieblaadjes - fijngesneden
Laat de ricotta uitlekken en doe deze samen met het ei, bloem, peper en zout in een kom. Kneed het geheel tot een zacht en soepel deeg.
Bebloem het aanrecht en verdeel het ricotta deeg in stukken. Rol ieder stuk uit tot een lange rol van ongeveer 2 cm dik.
Snijd de rollen gnocchi-deeg in stukjes van ong. 1 cm breed.
Smelt de boter in een steelpan en verwarm na het smelten nog even door tot de boter een karamelkleur en zwarte spikkels krijgt.
Voeg de knoflook en salieblaadjes aan de boter toe en verwarm nog even door.
Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de gnocchi in 4 minuten gaar.
Schep de gekookte gnocchi bij de bruine boter in de pan en schep goed om. Serveer direct.