Als je dol bent op Rendang, maar geen zin hebt om lang te wachten tot het gerecht klaar is; dan is deze Rendang uit de instant pot i-de-aal. In plaats van 4+ uur heeft het gerecht namelijk maar 35 minuten nodig om te garen. Perfect toch?
Voorbereidingstijd16 minutenmin
Bereidingstijd35 minutenmin
Totale tijd55 minutenmin
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Indonesisch
Trefwoord: instant pot, redang, stoofvlees
Servings: 4personen
Equipment
instant pot / snelkookpan
Ingrediënten
800griblappen- in blokjes
70gboemboe voor Rendang*
1elketjap manis
200mlkokosmelk
4blaadjeskaffir limoen
2blaadjeslaurier
1stengelcitroengras- gekneusd
Instructies
Zet de instant pot op sauteerstand. Verhit een beetje boter in de pot en bak hierin de blokjes riblappen rondom tot ze lekker bruin kleuren.
Voeg de Rendang boemboe toe en bak deze 2 minuten mee.
Doe dan de rest van ingrediënten in de pot. Roer even door. Doe het deksel op de pot en draai het stoomventiel dicht.
Zet de pot op stand Meat en de timer op 35 minuten.
Stop na 35 minuten de timer en laat rustig de stoom uit de pot ontsnappen door het stoomventiel (met behulp van een lepel!) open te draaien.
Serveer met rijst.
Notities
*De Rendang boemboe kun je natuurlijk ook makkelijk zelf maken! Zie het artikel voor instructies.