Red Velvet Oreobrownies met witte chocolade-birthday swirl
Servings: 16stuks
Ingrediënten
125grboter
175grmelkchocolade
200grkristalsuiker
3eieren
75grbloem
25grcacaopoeder
1elinstant koffie
1/2tlzout
10stuksOreo
150grwitte chocolade
4eldiscodip
1elrode kleurstof*
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C en vet een vierkante bakvorm van 20x20 cm in.
Smelt de boter en chocolade in een pannetje en schenk dit vervolgens in een beslagkom.
Voeg de suiker toe en klop dit even door. Doe vervolgens de eieren in de kom en klop dit tot een dik, egaal beslag.
Doe de bloem, cacaopoeder, instant koffie en een snuf zout in de kom en spatel dit tot een egaal browniebeslag. Voeg dan de rode kleurstof toe en roer net zolang door tot het beslag donkerrood kleurt.
Breek de Oreo's in grove stukken en spatel deze door het browniesbeslag. Stort het browniebeslag in de bakvorm.
Smelt ondertussen de witte chocolade. Laat heel iets afkoelen en roer de discodip door de chocolade.
Schep willekeurig wat lepels van de gesmolten chocolade op het browniebeslag in de bakvorm. 'Swirl' de witte chocolade met de achterkant van een theelepeltje door het browniebeslag.
Bak de brownies in het midden van de oven in 25-30 minuten gaar. Laat ze volledig afkoelen voordat je ze snijdt.
Notities
*Gebruik een kleurstof van goede kwaliteit. Omdat het beslag van de brownies behoorlijk donker is, is het wat lastiger om het beslag een rode kleur te laten krijgen. Goede kleurstof uit de (online) taartwinkel werkt het beste!