Ga terug
+ servings
Kipsaté curry
Recept afdrukken
No ratings yet

Kipsaté curry

Deze kipsaté curry gaat bij iedereen aan tafel een hit zijn, mits ze houden van saté-/pindasaus natuurlijk! Makkelijk om te maken, staat zo op tafel en dus perfect voor een doordeweekse dag.
Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd40 min
Gang: hoofdgerecht
Trefwoord: bbquality, comfort food, curry, kipcurry, kipdijfilet, kippendijen, kipsate, makkelijke maaltijd, satecurry, vlees, vleesgerecht
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Voor de kip

  • 750 g kipdijfilet of kipfilet - in blokjes
  • 2 el sojasaus
  • 1 el rijstazijn
  • 2 el maizena

Voor de curry

  • 4 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 ui - gesnipperd
  • 1 blaadje kaffir limoen
  • 1 stengel citroengras - gekneusd
  • 150 g pindakaas
  • 2 el mirin
  • 2,5 el sojasaus
  • 2 tl sesamolie
  • 2 tl honing
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 400 ml kokosmelk
  • geroosterde pinda's

Instructies

  • Doe de blokjes kip in een kom of ziplockbag en voeg hier de sojasaus, rijstazijn en maizena aan toe. Schep alles even goed om.
  • Verhit een laagje olie in een diepe pan en bak hierin de kip tot deze goudbruin kleurt.
  • Voeg dan de ui en knoflook toe en bak dit mee tot de knoflook goed begint te geuren.
  • Doe het blaadje kaffir limoen en de stengel citroengras in de pan.
  • Roer de pindakaas, mirin, sojasaus, sesamolie, honing, gemberpoeder en kokosmelk door elkaar en schenk dit in de pan. Roer goed door.
  • Breng de curry aan de kook, draai het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat de kipsaté curry 20 minuten zachtjes pruttelen.
  • Serveer de kipsaté curry met gekookte rijst en garneer de curry met geroosterde pinda's.