Ga terug
+ servings
Deense Tebirkes
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Deense Tebirkes

Deze broodjes, ook wel Tebirkes genoemd, at ik voor het eerst tijdens onze vakantie naar Denemarken en ik was direct verknocht. Knisperend deeg, een vulling van (amandel)spijs en een flinke laag maanzaadjes bovenop. Zálig.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: ontbijt
Keuken: Deens, Scandinavisch
Trefwoord: amandelspijs, bladerdeeg, gevuld brood, maanzaad, ontbijt, scandinavie, tebirkes, verse broodjes, zoete broodjes
Porties: 7 stuks

Equipment

  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 50 g amandelspijs
  • 30 g zachte boter
  • 30 g kristalsuiker
  • 1 vel koelvers bladerdeeg
  • 30 g maanzaadjes
  • 1 el melk

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225℃ hetelucht.
  • Kneed het amandelspijs, de boter en de kristalsuiker goed door elkaar.
  • Rol het bladerdeeg uit en verdeel de spijsmix over het lange deel van het deeg, in een lange strook.
  • Rol vervolgens het bladerdeeg op en snijd de rol in 7 stukken.
  • Doe de maanzaadjes in een bordje.
  • Smeer de bovenkant van de Tebirkes in met melk en druk dit vervolgens in de maanzaadjes.
  • Verdeel de Tebirkes over de bakplaat en bak ze in 15-17 minuten goudbruin en gaar.