Ga terug
+ servings
Steak Sandwich
Recept afdrukken
No ratings yet

Steak sandwich

Deze steak sandwich is er echt een voor meatlovers. Heerlijk gegrilde ribeye, veldsla, kaas, gekarameliseerde ui en smaakvolle aioli. Wedden dat je deze vaker gaat maken?
Voorbereidingstijd30 min
Bereidingstijd8 min
Totale tijd38 min
Gang: brood
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: barbecue, bbq, bbquality, broodje warm vlees, gegrild vlees, ribeye, steak, steak sandwich
Porties: 1 sandwich (30 cm)*

Equipment

  • barbecue of grillpan

Ingrediënten

  • 2 uien - in halve ringen
  • 300 g ribeye
  • 1 ciabatta (30 cm)
  • 2 el aioli
  • 2 handjes veldsla
  • 100 g Boeren kaas (licht pittig) - in plakken
  • peper en zout

Instructies

  • Smelt een klontje boter in een koekenpan en doe hier de uienringen bij. Draai het vuur middelhoog en karameliseer de ui in ong. 25-30 minuten tot ze goudbruin en zacht zijn geworden.
  • Laat de ribeye op kamertemperatuur komen en dep het vlees droog met een vel keukenrol.
  • Grill het vlees 2-3 minuten per kant direct boven de kolen of in een hete grillpan.
  • Haal het vlees uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
  • Snijd de ciabatta doormidden. Smeer de binnenkant van beide helften in met een lepel aioli.
  • Verdeel de veldsla over de onderste helft.
  • Kruid de ribeye met peper en zout en snijd het vlees tegen de draad in, in dunne plakjes. Verdeel de ribeye over de veldsla.
  • Leg de plakjes kaas over het vlees en verdeel hier de gekarameliseerde ui overheen.
  • Serveer de steak sandwich direct.

Notities

*Wij aten de steak sandwich als avondeten en konden hier met z'n tweeën van eten met nog een salade als bijgerecht. De sandwich is in vier stukken te snijden, ideaal voor de lunch.