Ga terug
+ servings
Gewokte rijstcakes met taugé
Recept afdrukken
No ratings yet

Gewokte rijstcakes met taugé

Rijstcakes is iets typisch Vietnamees, je kunt het daar op straat kopen en krijgt het in bakjes van schuim mee. Deze gewokte rijstcakes met taugé zijn niet authentiek Vietnamees maar wel heel erg lekker.
Voorbereidingstijd3 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd18 min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Vietnamees
Trefwoord: makkelijke maaltijd, rice cakes, rijstcakes, vegetarisch, vietnamees, wokgerecht
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 300 g rijstcakes
  • 125 g taugé
  • 2 eieren - geklutst

Woksausje

  • 2 el oestersaus
  • 1 el donkere sojasaus
  • 1 el lichte sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 2 el honing
  • 1 el rijstazijn of zwarte azijn

Garnering

  • 2 bosuitjes - in ringen
  • sesamzaadjes

Instructies

  • Verhit een beetje olie in een wokpan en wok hierin de rijstcakes tot ze zacht beginnen te worden. Voeg de taugé toe en wok deze 2 minuten mee.
  • Bak ondertussen in een andere pan de geklutste eieren tot scrambled eggs.
  • Roer alle ingrediënten voor de woksaus door elkaar en schenk deze bij de rijstcakes in de pan. Schep het geheel goed om en laat nog even 2 minuten pruttelen.
  • Schep de gewokte rijstcakes op een bord en verdeel de scrambled eggs over het gerecht. Garneer met bosui en geroosterde sesamzaadjes.