Ga terug
–+ servings
Aardbeientiramisutaart
Recept afdrukken
No ratings yet

Aardbeien-tiramisutaart

Deze aardbeien-tiramisutaart is er eentje voor de echte aardbeienlover. Omdat ik geen alcohol of rauwe eieren in het recept gebruik, is 'ie ook nog eens geschikt voor kinderen en zwangere vrouwen.
Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd10 min
Opstijven4 uur
Totale tijd4 uur 30 min
Gang: dessert, toetje
Keuken: Hollands
Trefwoord: aardbeien, aardbeientiramisu, fruittaart, no bake taart, taart, tiramisu, toetje, zomerfruit
Porties: 1 taart (22-24 cm)

Equipment

  • 1 springvorm (22-24 cm)
  • foodprocessor of hakmolen
  • elektrische (hand)mixer

Ingrediënten

  • 200 g Digestives
  • 75 g boter
  • 500 ml slagroom
  • 125 g poedersuiker
  • 4 el aardbeienjam
  • 3 blaadjes gelatine - in water geweekt
  • 500 g mascarpone - zacht
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 g aardbeienjam
  • 50 ml water
  • 75 g lange vingers
  • 500 g verse aardbeien

Instructies

  • Bekleed de bodem en de randen van de springvorm met bakpapier of gebruik actaatfolie voor de randen.
  • Vermaal de Digestives in een foodprocessor en smelt de boter in een pannetje. Schep de koekkruimels door de gesmolten boter en stort vervolgens alles in de springvorm. Druk de bodem stevig aan.
  • Klop de slagroom met de poedersuiker stijf.
  • Doe 4 el aardbeienjam met de blaadjes gelatine in een steelpannetje en verwarm dit tot de gelatine is gesmolten.
  • Roer de mascarpone met de vanille-extract los en spatel hier vervolgens de opgeklopte slagroom en aardbeienjam met gelatine doorheen.
  • Schep de helft van het tiramisubeslag in de springvorm.
  • Roer de aardbeienjam met het water los en wentel hier de lange vingers doorheen. Verspreid de lange vingers over het tiramisubeslag in de springvorm.
  • Schep de rest van het tiramisubeslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Laat de aardbeien-tiramisutaart minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.
  • Garneer de taart voor het serveren met de verse aardbeien.