Ga terug
+ servings
Toscaanse kip uit de slowcooker
Recept afdrukken
3.34 van 6 stemmen

Toscaanse kip uit de slowcooker

Boterzachte kip, een lekker romig sausje en vooral ook héél veel groenten. En oja, de slowcooker doet het werk voor je; ideaal toch?
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd2 uur 30 min
Totale tijd2 uur 40 min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: crockpot, eenpansgerecht, Kip parmezaan, kipdijfilet, olijven, slowcooker, stoofschotel, toscaanse kip, zongedroogde tomaat
Porties: 4 personen

Equipment

  • slowcooker

Ingrediënten

  • klontje boter in om in te bakken
  • 500 g kippendijen
  • 1 ui - gesnipperd
  • 6 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 200 g spinazie
  • 50 g zwarte olijven
  • 150 g zongedroogde tomaat
  • 1 el milde mosterd
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 100 ml kippenbouillon
  • 50 g Parmezaanse kaas - geraspt
  • 150 ml slagroom
  • peper en zout

Instructies

  • Smelt het klontje boter in een koekenpan en bak hierin de kippendijen rondom goed bruin. Leg de kip daarna in de pot van de slowcooker.
  • Fruit de ui en knoflook in het achtergebleven bakvet aan en schep ook deze in de slowcooker.
  • Doe de spinazie, olijven, zongedroogde tomaat, mosterd, oregano en de kippenbouillon in de pot van de slowcooker. Doe de deksel op de pot en gaar het gerecht 2,5 uur op stand Low. Roer halverwege de gaartijd een keertje door.
  • Doe als de kip gaar is de Parmezaanse kaas en slagroom en de pot. Roer goed door tot de kaas is gesmolten. Breng op smaak met peper en zout en serveer met brood, pasta of rijst.