Ga terug
+ servings
koreaanse corn dogs
Recept afdrukken
4 van 2 stemmen

Koreaanse Corn dogs

Deze Koreaanse corn dogs kun je wel onder ultiem fastfood scharen. Een halve knakworst + een blokje kaas op een stokje; voorzien van een méga krokant laagje en lekkere saus. Beter wordt het niet hoor.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: tussendoortje
Keuken: Koreaans
Trefwoord: corn dogs, fast food, fastfood friday, frituursnack, guilty pleasure, kaas, knakworst, krokante snack
Porties: 6 stuks

Equipment

  • 6 satéprikkers
  • frituurpan of wok met olie

Ingrediënten

  • 3 hotdogs - gehalveerd
  • 6 repen Belegen kaas
  • 175 g bloem
  • 2 el kristalsuiker
  • snuf zout
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • 175 ml melk
  • 100 g panko
  • mayonaise en barbecuesaus ter garnering

Instructies

  • Verhit de frituurpan of olie naar 180℃.
  • Rijg de halve hotdogs aan een satéprikker en rijg er vervolgens een reep kaas aan.
  • Klop de bloem, kristalsuiker, zout, bakpoeder, ei en melk tot een dik beslag. Schenk het beslag in een hoog glas zodat je de prikkers er makkelijk in kunt dippen. Doe de panko in een wat dieper bord.
  • Dip de corn dogs in het beslag en wentel ze vervolgens direct door de panko.
  • Leg de Koreaanse corn dogs in de hete olie en frituur ze in 5 minuten rondom goudbruin. Laat uitlekken op een vel keukenrol.
  • Drizzle mayonaise en barbecuesaus over de corn dogs en serveer ze direct.