Ga terug
+ servings
Thaise zalmcurry met crispy kokosrijst
Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise zalmcurry met crispy kokorijst

Hoewel niet authentiek Thais, doet deze Thaise zalmcurry me dankzij de smaken wel echt aan Thailand denken. Heerlijk met crispy kokosrijst.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Thais
Trefwoord: curry, eenpansgerecht, kokosrijst, makkelijke maaltijd, Thais, zalm, zalmcurry
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Crispy kokosrijst

  • 1 kop pandanrijst
  • 400 ml kokosmelk

Curry:

  • 1 el olie
  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 70 g rode currypasta
  • 1 el vissaus
  • 400 ml kokosmelk
  • sap van 1 limoen
  • 1 el donkerbruine basterdsuiker
  • 1 el Thaise basilicum - fijngehakt
  • 1 el peterselie - fijngehakt
  • 200 g spinazie
  • 100 g wortel - julienne
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 4 moten zalm

Instructies

  • Doe de rijst samen met de kokosmelk in een pan en kook de rijst met de deksel op de pan in 10 minuten gaar. Laat de rijst afkoelen en bak deze vervolgens in een beetje boter lekker krokant. Er mag best een korstje op de rijst komen.
  • Verhit in een diepe pan de olie en fruit hierin de knoflook en de ui aan. Voeg de rode currypasta toe en bak deze 2 minuten mee.
  • Doe dan alle andere ingrediënten m.u.v. de zalm in de pan. Roer goed door, breng het geheel aan de kook en kook de curry 15 minuten op laag vuur.
  • Bak in een koekenpan ondertussen de zalmmoten gaar. Schep de curry bij de zalm in de pan en serveer met de crispy kokosrijst.