Ga terug
–+ servings
No bake citroen & aardbeiencheesecake
Recept afdrukken
No ratings yet

No bake citroen & aardbeiencheesecake

Deze no bake citroen & aardbeiencheesecake moet toch wel een van de meest zomerse taarten zijn die je hebt gezien. Knettertjevol met aardbeien en heel makkelijk om te maken.
Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd20 min
Opstijven6 uur
Totale tijd6 uur 40 min
Gang: dessert, taart, toetje
Keuken: Amerikaans, Hollands
Trefwoord: aardbeien, aardbeiencheesecake, cheesecake, citroen, no bake cheesecake, no bake taart
Porties: 1 taart (24 cm)

Equipment

  • 1 springvorm (24 cm)
  • foodprocessor/hakmolen
  • elektrische (hand)mixer

Ingrediënten

  • 200 g bastogne
  • 50 g boter - gesmolten
  • 450 g aardbeienjam
  • 600 g naturel roomkaas - A-merk
  • 125 g kristalsuiker
  • 150 ml slagroom
  • 2 tl citroenschil
  • sap van 1/2 citroen
  • 400 g verse aardbeien
  • 2 el poedersuiker

Instructies

  • Leg een bakpapiertje onderin de springvorm en bekleed eventueel de binnenkant van de springvorm met acetaat.
  • Verkruimel de Bastogne in een foodprocessor en voeg de koekkruimels aan de gesmolten boter toe. Schep goed om, stort de bodemmix in de springvorm en druk deze goed aan met een lepel.
  • Smeer de aardbeienjam in een egale laag over de koekjesbodem en zet de springvorm in de koelkast.
  • Doe de roomkaas, suiker, slagroom, citroenzest en citroensap bij elkaar in een kom en klop het geheel tot een beslag dat lijkt op stijfgeklopte slagroom.
  • Schep het cheesecakebeslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Laat de cheesecake minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.
  • Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Doe de helft van de aardbeien samen met de poedersuiker in een maatbeker en pureer het geheel met een staafmixer. Haal de gepureerde aardbeien door een zeef en vang het sap op.
  • Snijd de rest van de aardbeien in plakjes en leg deze over de bovenkant van de cheesecake. Schep tot slot de aardbeiensaus over de cheesecake.