Ga terug
+ servings
Vanille custard taart
Recept afdrukken
No ratings yet

Vanille Custard taart

Liefhebbers van tompoucen zullen deze Vanille Custard taart sowieso lekker vinden. Twee krokante bladerdeeglaagjes met een romige custardlaag er tussen. Perfect in zijn eenvoud!
Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd30 min
Opstijven4 uur
Totale tijd4 uur 50 min
Gang: taart
Trefwoord: bladerdeeg, custard, fastfood friday, taart, tompouce, vanillecustard, vanilleroom
Porties: 1 taart (35x25 cm)

Equipment

  • 1 bakvorm van 30x25cm (zie inleidende tekst!)
  • 2 bakplaten

Ingrediënten

  • 2 vellen koelvers bladerdeeg
  • 50 g custardpoeder
  • 150 g kristalsuiker
  • 2 tl vanille-extract
  • 2 eieren
  • 400 ml melk
  • 100 ml slagroom
  • 50 g ongezouten boter - in blokjes
  • poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ en bekleed de bakvorm met bakpapier.
  • Leg de vellen bladerdeeg op een vel bakpapier op een bakplaat. Leg een vel bakpapier over het bladerdeeg en leg daar weer een bakplaat bovenop. Het bladerdeeg ligt dus tussen twee bakplaten.
  • Bak het bladerdeeg in 20-25 minuten goudbruin en gaar en laat volledig afkoelen.
  • Snijd het bladerdeeg in het formaat van de bakvorm die je gebruikt.
  • Klop voor de custard de custardpoeder samen met de helft van de kristalsuiker, het vanille-extract en de eieren luchtig.
  • Verwarm in een pannetje de rest van de kristalsuiker met de melk en de slagroom tot de suiker is gesmolten.
  • Schenk de warme melk bij het custardpapje terwijl je blijft kloppen. Schenk dan alles weer in de pan en laat dit al roerend pruttelen tot een dikke custard.
  • Haal het pannetje van het vuur en roer de boter door de custard tot de boter volledig is gesmolten.
  • Leg een vel bladerdeeg in de bakvorm en schep hier de custard bovenop. Leg daar weer een vel bladerdeeg bovenop en zet de bakvorm minimaal 4 uur in de koelkast om de taart op te laten stijven.
  • Bestrooi de Vanille Custard taart voor het serveren met poedersuiker.