Ga terug
+ servings
Vegan goulash
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Vegan goulash

Goulash kennen we allemaal als een Hongaars stoofgerecht met vlees, maar deze vegan variant is net zo lekker en bevat véél groenten.
Voorbereidingstijd25 min
Bereidingstijd25 min
Totale tijd50 min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Hongaars
Trefwoord: comfort food, groenten, stoofgerecht, stoofschotel, vegan, veganistisch, vegetarisch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 2 uien - in halve ringen
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 500 g vastkokende aardappelen - in blokjes
  • 1 rode paprika - in blokjes
  • 1 gele paprika - in blokjes
  • 1 groene paprika - in blokjes
  • 250 g champignons - in plakjes
  • 1 blik tomatenblokjes - 400g
  • 500 ml groentebouillon
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit een beetje olie in een stoofpan en fruit hierin de knoflook en de ui toe. Voeg de tomatenpuree, paprikapoeders en de komijn toe en bak deze even mee.
  • Doe de laurierblaadjes, kruidnagels en alle groenten in de pan en schep goed om.
  • Schenk de tomatenblokjes en de groentebouillon in de pan en roer het geheel goed door.
  • Breng aan de kook en laat de vegan goulash 25 minuten met de deksel op de pan op laag vuur pruttelen.
  • Breng de goulash op smaak met peper en zout en serveer met brood, rijst of aardappelpuree.