Ga terug
+ servings
Kokosmakronen tulband
Recept afdrukken
No ratings yet

Kokosmakronen tulband

Kokos schijnt een gevalletje you hate it or love it te zijn. Ik had geen idee, kokos heb ik namelijk altijd lekker gevonden. Kokosmakronen, Bounty’s… fijn hoor. Deze kokosmakronen tulband is er eentje voor de echte kokosliefhebber, ik gebruik namelijk kokosmelk, kokosroom én geraspte kokos in deze Kokosmakronen Tulband.
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd1 uur
Gang: toetje
Trefwoord: Bakken, kokos, kokoscake, kokosglazuur, kokosmakronen, tulband, zoet recept
Porties: 1 tulband

Equipment

  • tulbandvorm of cakeblik
  • elektrische (hand)mixer

Ingrediënten

  • 200 g ongezouten roomboter - op kamertemperatuur
  • 200 g kristalsuiker
  • 6 eiwitten - op kamertemperatuur
  • 250 ml kokosmelk
  • 75 g Santen
  • 400 g zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout

Kokosglazuur:

  • 50 g naturel roomkaas
  • 125 ml gecondenseerde melk
  • 50 g geraspte kokos + extra

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een tulbandvorm goed in. Heb je geen tulband, gebruik dan een normale springvorm of groot cakeblik.
  • Klop de boter met de suiker romig en voeg vervolgens de eiwitten toe. Klopt dit 2-3 minuten op hoge stand mee tot een luchtig mengsel.
  • Doe vervolgens de andere ingrediënten voor de cake in de komen spatel het geheel tot een cakebeslag.
  • Schenk het kokoscakebeslag in de bakvorm en bak de cake in het midden van de oven in ongeveer 60 minuten gaar.
  • Laat de cake 10 minuten afkoelen in de bakvorm en vervolgens volledig op een taartrooster.
  • Maak het glazuur door alle ingrediënten door elkaar te roeren. Schenk het kokosglazuur over de kokoscake en bestrooi de cake met extra geraspte kokos.