Ga terug
+ servings
Caprese plaattaart met rucolapesto
Recept afdrukken
No ratings yet

Caprese plaattaart met rucolapesto

Een plaattaart is altijd goed en wat het nog beter maakt is mijn favoriete smaakcombinatie: Caprese! Deze Caprese plaattaart heb je in een handomdraai gemaakt en is ideaal om restjes uit de koelkast mee op te maken.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd25 min
Totale tijd35 min
Gang: diner, lunch
Keuken: Italiaans
Trefwoord: bladerdeeg, caprese, hartige taart, makkelijke maaltijd, mozzarella, pesto, plaattaart, recept, rucolapesto, warme lunch
Porties: 1 plaattaart (2-4 personen)

Equipment

  • bakplaat met bakpapier
  • hakmolentje of foodprocessor

Ingrediënten

Voor de plaattaart:

  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • 125 g mascarpone
  • 1 bol mozzarella - in plakken
  • 2 tomaten - in plakken
  • 1 el pijnboompitjes - geroosterd
  • verse basilicum

Voor de rucolapesto:

  • 1 teentje knoflook
  • 45 g rucola - + extra ter garnering
  • 10 g verse basilicum
  • 30 g pijnboompitjes - geroosterd
  • 25 g Parmezaanse kaas - geraspt
  • 50 ml extra vergine olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Rol het bladerdeeg uit en prik met een vork gaatjes in het deeg.
  • Maak de rucolapesto door alle ingrediënten met elkaar te vermalen. Roer de helft van de pesto door de mascarpone en smeer hiermee het bladerdeeg in.
  • Verdeel de mozzarella en plakken tomaat over de plaattaart en bak hem in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  • Garneer de plaattaart met de overgebleven pesto, pijnboompitjes, verse basilicum en nog wat rucola.