Ga terug
+ servings
Citroen-ricottacake
Recept afdrukken
No ratings yet

Citroen-ricottacake

Voor deze Citroen-ricottacake heb ik de helft van de boter vervangen voor ricotta en dat resulteerde in een heerlijk luchtige, friszure cake. Toppertje hoor!
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd1 uur
Totale tijd1 uur 10 min
Gang: taart
Trefwoord: cake, cakerecept, citroen, ricotta, ricottacake, tulband
Porties: 1 cake/tulband

Equipment

  • tulbandvorm of cakeblik
  • elektrische (hand)mixer

Ingrediënten

  • 150 g boter
  • 150 g ricotta
  • 300 g kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • schil van 1 citroen
  • sap van 1/2 citroen
  • 300 g bloem
  • 2,5 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte en vet de tulbandvorm goed in.
  • Klop de boter met de ricotta en suiker romig. Voeg vervolgens de eieren toe en mix het geheel tot een klontvrij beslagje.
  • Doe het vanille-extract, de citroenschil en -sap in de kom spatel even door.
  • Doe de bloem, het bakpoeder en het zout in de kom en spatel het geheel tot een klontvrij cakebeslag.
  • Schep het cakebeslag in de tulbandvorm en strijk de bovenkant glad.
  • Bak de citroen-ricottacake in het midden van de oven in 50-60 minuten gaar.
  • Laat de cake afkoelen en laat hem uit de tulbandvorm glijden. Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.