Ga terug
–+ servings
krokante kip cordon bleu
Recept afdrukken
No ratings yet

Krokante kip cordon bleu

Een echt old school stukje vlees: kip cordon bleu. Favoriet bij velen en gelukkig heel eenvoudig om zelf te maken.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten
Keuken: Hollands
Trefwoord: cordon bleu, ham, kaas, kip, kip cordon bleu, krokante kip, warm vlees
Porties: 2 stuks

Equipment

  • vel bakpapier of ziplockbag
  • deegroller of vleeshamer

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 2 plakken Belegen kaas
  • 2 plakken schouderham
  • 2 el bloem
  • 1 ei - losgeklopt
  • 30 g panko
  • peper en zout
  • boter om in te bakken

Instructies

  • Doe de kipfiletsin een ziplock bag en sla ze desgewenst met een vleeshamer of deegroller iets platter.
  • Snijd de kipfilets in zodat je ze plat kunt leggen.
  • Leg op iedere kipfilet een plak kaas en een plak ham en vouw de kipfilets weer dicht.
  • Wentel de kipfilets door de bloem en vervolgens door het ei.
  • Schep peper en zout door de panko en wentel hier vervolgens de kipfilets door.
  • Smelt een beetje boter in een koekenpan en bak hierin de kip cordon bleus op middelhoog vuur goudbruin en krokant, tot de kip gaar is. Keer regelmatig.
  • Serveer de krokante kip cordon bleus direct.