Krokante kip cordon bleu
Een echt old school stukje vlees: kip cordon bleu. Favoriet bij velen en gelukkig heel eenvoudig om zelf te maken.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Keuken: Hollands
Trefwoord: cordon bleu, ham, kaas, kip, kip cordon bleu, krokante kip, warm vlees
Servings: 2 stuks
- 2 kipfilets
- 2 plakken  Belegen kaas
- 2 plakken  schouderham
- 2 el bloem
- 1 ei - losgeklopt
- 30 g panko
- peper en zout
- boter om in te bakken
- Doe de kipfiletsin een ziplock bag en sla ze desgewenst met een vleeshamer of deegroller iets platter. 
- Snijd de kipfilets in zodat je ze plat kunt leggen. 
- Leg op iedere kipfilet een plak kaas en een plak ham en vouw de kipfilets weer dicht. 
- Wentel de kipfilets door de bloem en vervolgens door het ei. 
- Schep peper en zout door de panko en wentel hier vervolgens de kipfilets door. 
- Smelt een beetje boter in een koekenpan en bak hierin de kip cordon bleus op middelhoog vuur goudbruin en krokant, tot de kip gaar is. Keer regelmatig. 
- Serveer de krokante kip cordon bleus direct.