Ga terug
+ servings
Kip parmezaan pastaschotel
Recept afdrukken
No ratings yet

Kip Parmezaan Pastaschotel

Krokante Kip Parmezaan, iedereen is daar bijna wel dol op. Deze lekkere smaakcombinatie heb ik nu in een pastaschotel gestopt. Ultiem comfortfood voor druilerige dagen noem ik dat!
Voorbereidingstijd30 min
Bereidingstijd30 min
Totale tijd1 uur
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: comfort food, kip, Kip parmezaan, makkelijke maaltijd, mozzarella, ovengerecht, ovenpasta, ovenschotel, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pastaschotel
Porties: 4 personen

Equipment

  • ovenschaal van 20x30 cm

Ingrediënten

  • 300 g rigatoni
  • 400 g kipdijfilet - in reepjes
  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 2 el tomatenpuree
  • 400 g gezeefde tomaten
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 15 g verse basilicum
  • 150 g mozzarella - geraspt
  • 50 g Parmezaanse kaas - geraspt
  • 100 g panko
  • 30 g roomboter
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
  • Kook de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Verhit een beetje olie in een ruime pan en bak hierin de kipdijfilet goudbruin.
  • Voeg de tomatenpuree, ui en knoflook toe en bak dit 5 minuutjes mee tot de knoflook goed begint te geuren.
  • Schenk de gezeefde tomaten in de pan en voeg hier de gedroogde oregano en verse basilicum aan toe. Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Schep de gaargekookte pasta in de pan en voeg de mozzarella toe. Schep alles goed om en breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de pasta in de ovenschaal en strooi de geraspte Parmezaanse kaas er overheen.
  • Bak de pastaschotel in het midden van de oven 20-25 minuten.
  • Smelt ondertussen de boter in een steelpannetje en voeg de olie toe. Schep de panko door het botermengsel.
  • Strooi zodra de kaas op de pastaschotel gesmolten is de panko over de schotel.
  • Bak nog eens 5-10 minuten tot de panko krokant en goudbruin is gekleurd. Serveer direct.